top of page

Algehele informatie

                                                        Informatie over Diode Laser behandeling

Wat is ontharing door middel van Diode Laser?
Laser wordt ook wel lichttherapie genoemd. De behandeling wordt dus uitgevoerd door middel van licht. Dit licht geeft gedurende een aantal milliseconden een gepulseerde lichtflits af aan de huid. De lichtenergie die hierbij vrijkomt wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Het pigment van de haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de haarwortel. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 ° Celsius bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

Waarom Diode Laser en geen IPL of Gentle Max pro?
De meeste mensen weten het verschil niet tussen IPL en laserontharing, waardoor het lastig is de juiste keuze te maken. Bij IPL verlam je het haarzakje en bij laserontharing wordt dit permanent vernietigd.

Laserclinic by Ils heeft gekozen voor een Diode Laser Triple wave, dit houdt in dat de laser 3 gecombineerde golflengtes gebruikt, voor ieder huid- en haartype;
• *755 Nm (Alexandriet) - Voor dunnere beharing
• *808 nM (Diode) - Golflengte met grootste absorptiebereik
• *1064 nM (nd: YAG) - Perfect voor de donkere huid en harde, stugge haren

Daarbij wordt het handvat gekoeld tot -5 graden waardoor de juiste temperatuur bereikt wordt om het haarzakje af te laten sterven zonder de huid rondom te beschadigen en zo min mogelijk pijn te ervaren tijdens de behandeling.

Overbeharing
Overbeharing is een afwijking waarbij er teveel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of weinig haren zitten. Er zijn twee soorten overbeharing, deze worden hieronder toegelicht:
-Hypertrichosis
Hypertrichosis komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Bij hypertrichosis neemt de haargroei toe op plaatsen waar al van nature haargroei aanwezig is. Er ontstaan langere, donkere haren inzet gezicht, op de armen, onderbenen en romp. De haren nemen ook in hoeveelheid toe.

-Hirsutisme
Hirsutisme is een vorm van overbeharing waarbij zich bij vrouwen een mannelijk beharingspatroon ontwikkelt. Er kunnen dikkere, stuggere en donkere haren voorkomen op de bovenlip, wangen, kin en hals, op de borst, buik, rug, rond de tepels en in de liesstreek. Oorzaken De oorzaak van hypertrichosis moet worden gezicht in erfelijkheid en ontstaat al in de puberteit. Hirsutisme wordt vaak veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid androgenen (mannelijke hormonen). Een andere oorzaak kan een te hoge productie van mannelijke hormonen zijn. Deze te hoge productie kan veroorzaakt worden door onder andere zwangerschap of menopauze. De hormoonhuishouding speelt dus een erg grote rol bij het ontstaan van overbeharing. Gebruik van medicatie kan ook een oorzaak zijn van hirsutisme. Bijvoorbeeld medicatie die wordt voorgeschreven bij overgangsklachten, reuma, bloedarmoede, hoge bloeddruk en borstkanker. Deze medicijnen bevatten androgenen (mannelijke hormonen) en kunnen overbeharing als bijwerking hebben. Ook stress, aandoeningen aan schildklier of bijnieren en ondervoeding kunnen de haargroei verergeren.

Haargroeicyclus
Haren groeien in 3 verschillende fases. Namelijk de groei, rust en uitvalfase. Per behandeling bevindt zich ongeveer 10 tot 20% van het zichtbare haar zich in de groeifase (anagene fase) en kan direct effectief worden behandeld. De haren die zich niet in de groeifase bevinden absorberen onvoldoende licht en innen pas bij de volgende behandeling behandeld worden. Daarom zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig met tussenpozen van een aantal weken tussen iedere behandeling. Er is geen vaste indicatie te geven, er kunnen meer maar ook minder behandelingen nodig zijn.

De eerste resultaten zijn normaal gesproken al te zien 2,5 tot 3 weken na de eerste behandeling. Er kunnen dan kale plekken op het behandelde gebied zichtbaar zijn, de haartjes worden dunner en zachter en je hoeft al minder vaak te scheren.

Pigment in het haar
Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de kleur van het haar, de energie van de laser moet kunnen absorberen is blond, grijs en rood soms moeilijker te behandelen. Hierdoor heb jij soms meer sessies nodig dan gemiddeld, maar zeker niet altijd! Er zijn genoeg klanten met blond en rood haar die wel al na zes sessies het gewenste resultaat behaald hebben. Het is altijd mogelijk een gratis, en vrijblijvend intakegesprek te boeken.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek wordt u uitgebreid geïnformeerd over verschillende ontharingsmogelijkheden en wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor lichttherapie. Ook wordt er een analyse gemaakt van jouw haartype, huidtype en huidkleur. Wanneer je in aanmerking komt voor lichttherapie wordt er eerst een proefbehandeling (testshot) uitgevoerd om te zien hoe jouw huid reageert en om de juiste instellingen te bepalen.

Verschillende huidtypes
Bij de bepaling van het huidtype wordt gebruik gemaakt van de indelingscriteria van Fitzpatrick:
Huidtype 1: verbrandt zeer snel, wordt niet gauw bruin, zeer lichte huid, vaak sproeten, rood of lichtblond haar en blauwe ogen
Huidtype 2: verbrandt snel, wordt langzaam bruin, lichte huid, blond haar, grijze, groene of lichtbruine ogen
Huidtype 3: verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin, licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar, vrij donkere ogen
Huidtype 4: verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed, meestal getinte huid, donker haar, donkere ogen, mediterrane types
 

Contra-indicaties
Contra-indicaties zijn omstandigheden waarbij de behandeling niet mag worden uitgevoerd. Dit zijn o.a. medicijnen zoals hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie bijsluiter onder fotosensibiliteit). Ook mag er niet behandeld worden bij een net zongebruide huid, zwangerschap, suikerziekte, epilepsie, (huid) kanker, open wonden en huid- en/of aderontsteking. Deze en alle andere indicaties dien je bij de schoonheidsspecialist te melden. Bij twijfel kun je altijd jouw huisarts raadplegen. Veranderingen met betrekking tot medicatie/gezondheidstoestand Je dient ten alle tijden veranderingen in jouw medicatie of gezondheidstoestand aan ons te melden. Gelieve dit bij de eerstvolgende behandeling te vermelden.

Voor en- na foto’s
De behandeling Laserclinic by Ils hecht grote waarde aan het bewaken van behandelresultaten. Voor aanvang, gedurende en/of na de behandeling worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied ten behoeve van het vaststellen van het resultaat van de behandeling. Deze foto’s worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Heeft u hier bezwaar tegen? Neemt u dan contact op met info@laserclinicbyils.nl vooraf aan de behandeling.

Indien de cliënt akkoord gaat het met het gebruiken en delen van foto’s op social media en/of op de website dient u tevens akkoord te gaan met het formulier: toestemming gebruik foto’s social media.

Voorbereiden op de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid indien nodig eerst gedesinfecteerd met alcohol, waarna de haren kort geschoren worden (indien thuis niet gedaan). Dan wordt er een gel op het te behandelen gebied aangebracht. U krijgt een speciale bril op ter bescherming van uw ogen. Het dragen van de veiligheidsbril is voor zowel behandelaar als cliënt verplicht. De kop van het apparaat wordt nu op de huid geplaatst en heen en weer bewogen. Hierbij voelt u warmte. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar dat behandeld is ongeveer 2 tot 4 weken. Deze haren komen dus niet meer terug.

Reactie van de huid tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling kan de huid rood worden i.v.m. de warmteontwikkeling van de huid. Dit verdwijnt binnen 1 à 2 dagen, maar kan ook soms 2 dagen tot een week aanhouden.
Tevens is er een geringe kans op ontvelling, korstvorming, blaren (brandwondjes), oedemen of pigmentverschuivingen.

Herhaling ontharingsbehandelingen
• Gezicht, oksels en bikinilijn: in het begin moet deze behandeling om de 4 weken tot 6 weken herhaald worden.

• Benen, armen, rug en romp: in het begin moet deze behandeling om de 6 tot 8 weken herhaald worden.

Resultaat & garantie
Per behandeling wordt gemiddeld 10 tot 20% van de totale bestaande beharing permanent verwijderd. Haren van normale dikte zullen als eerst verdwijnen. Dikke, stugge haren zullen eerst dunner worden om geleidelijk aan geheel te verdwijnen. Fijne, dunne haren bevatten weinig (soms geen) pigment en zullen dus meer behandelingen nodig hebben om verwijderd te worden. Haren die heel vaak zijn geëpileerd met pincet, hars epilady of andere methoden waarbij de haren werden uitgetrokken, zullen gemiddeld 50% meer behandelingen nodig hebben. Dit komt omdat door het vele uittrekken heel wat haarfollikels misvormd en beschadigd zijn geraakt. Het licht van de laser kan hierdoor minder gemakkelijk de haarbodem bereiken, zodat definitief ontharen meer behandelingen vereist. Donkere overbeharing op een lichte huid reageert het snelst op laserbehandeling. Haren van lichtere kleur, bijvoorbeeld midden blond, zullen meer behandelingen nodig hebben. Ook bij een getinte huid kost laseren meer behandelingen. Hoeveel behandelingen iemand uiteindelijk nodig heeft, hangt dus af van meerdere factoren. Gemiddeld ziet men 70 tot 90% haarreductie na gemiddeld zes tot acht behandelingen, verspreid over ruim een jaar (bij stugge gezichtsharen heeft men vaak meer behandelingen nodig).
 

Garantie ontharingsbehandelingen
Het compleet verliezen van het ongewenste haar is vaak den niet- realistische verwachting. Er zullen altijd wat rest- en donsharen overblijven. In de loop der jaren ontwikkelen deze haren zich tot nieuwe haren onder invloed van medicatie, hormonen of irritatie. Veranderingen in de hormoonhuishouding door puberteit, menopauze, zwangerschap of borstvoeding en veranderingen in medicatie (die haargroei veroorzaken) kunnen zorgen voor de groei van enkele nieuwe haren. Om die reden zijn er soms na een lange tijd nabehandelingen nodig om het resultaat vast te houden. Helaas is uit onderzoek gebleken dat bij 10% van de cliënten de behandeling niet aanslaat.


                                                            Voor en nazorg Diode Laser behandeling

Waarom een voor- en nazorg advies?
Laserclinic by Ils heeft uw medewerking nodig om de voor- en nazorginstructies op te volgen om zo tot een optimaal resultaat te kunnen komen. Wanneer u besluit om een laserbehandeling te ondergaan, zal de ontharingsdeskundige er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen.

Instructies voor de behandeling
Zelf ontharen: Vanaf 6 weken voorafgaand aan de behandeling mag u de haren op het te behandelen gebied niet meer harsen, epileren, verwijderen met epilady en/of bleken.

Waarom mag u niet harsen of epileren?
U verwijdert dan de haren die de warmte naar de haarwortel moeten geleiden. Hierdoor is een effectieve behandeling niet meer mogelijk. U mag de haren wel scheren of knippen. Dit mag u zo vaak doen als wilt. U mag dus tijdens de gehele behandelperiode niet aan de haren trekken, epileren en/of harsen.

Zon en/of zonnebank gebruik
• 2 weken voordat u begint met lichttherapie behandelingen tot 6 weken na de laatste behandeling dient u de zon en zonnebank gebruik te vermijden.
• Tijdens deze hele periode dient u dagelijks een sunblock op het behandelde gebied aan te brengen.
• Tijdens deze gehele periode dient u het gebruik van zelfbruiningsproducten te vermijden.

Waarom moet u zon/zonnebank/zelfbruining vermijden?
Een huid die is gebruind door de zon of zonnebank bevat veel pigment. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment van de haar maar ook door het pigment van de huid als deze gekleurd is door de zon of zonnebank. Hierdoor kunnen er pigmentverschuivingen optreden. Laser werkt tevens effectiever bij een bleke huid omdat het contrast tussen de huid (licht) en het haar (donker) dan groter is.

Veiligheidsinstructies
Het dragen van een veiligheidsbril tijdens de behandeling voor zowel behandelaar als cliënt is ten alle tijden verplicht. Wilt u dit niet? Dan kan de behandeling helaas niet plaatsvinden. Ook wordt u vriendelijk verzocht om alleen naar de afspraak te komen. Wilt u toch iemand meenemen? Informeer hier dan van tevoren naar via info@laserclinicbyils.nlInstructies op de dag van de behandeling

 • Het te behandelen gebied moet worden vrij gehouden van make-up of andere cosmetica. Gebruik geen crèmes of bodylotion.

 • In verband met de hoge mate van licht absorptie adviseren wij om geen donkere, maar lichte (witte) lingerie te dragen.

 • Om eventuele schuring op het behandelde gebied te voorkomen adviseren wij om makkelijk zittende kleding te dragen

 • Draag geen sieraden naar de behandeling

 • Doe geen deodorant of crèmes op de te behandelen gebieden
   

Instructies na de behandeling

 • De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. U kunt de huid koelen met koude kompressen. Dit gaat het eventuele branderige gevoel tegen.

 • Wanneer de oksels zijn behandeld adviseren wij om de eerste dagen geen deodorant te gebruiken. • Wij raden af om na de behandeling te gaan zwemmen, en gebruik te maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. Het is belangrijk dat de huid tot rust komt.

 • Nooit krabben of wrijven op de behandelde huid, ook niet op de dagen volgend op de behandeling. Hierdoor kunnen er onnodig korstjes ontstaan, die op ten duur kunnen leiden tot pigmentverschuivingen. Heeft u jeuk? Gebruik dan onze anti-irritation bodymilk.

 •  Drink veel water om zo het lymfesysteem te helpen de vernietigde haarfollikels opmeten ruimen.

 • Gebruik altijd een SPF, ook als u dus niet actief in de zon zit.

 • Na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Het is mogelijk dat er na de behandeling complicaties ontstaan. Deze verdwijnen na enkele uren tot een dag.

Complicaties

 • Roodheid en zwelling rond de haarfollikel na de behandeling. Dit verdwijnt vanzelf.

 • Blaarvorming, of een lichte verbranding van de opperhuid. Dit is zeer ongebruikelijk.

 • Hergroei of verandering van donker haar in donshaar. Indien je vermoedt dat er een complicatie is opgetreden of bij vragen over de nazorg adviseren wij u om contact op de nemen met:

  Laserclinic by Ils
  Mailadres: info@laserclinicbyils.nl
  Telefoonnummer: +31631069584


  Instructies voor de periode tussen de behandelingen

 • Niet in de zon, onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruiningsproducten. De huid moet zoveel mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities uitgevoerd kan worden.

 •  Geef veranderingen betreft medicijngebruik, zwangerschap, zongedrag en/of gebruik van zelfbruiningsproducten voor elke behandeling door aan de schoonheidsspecialist.

 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit. Bij het ontharen van de benen kan de huid na de behandeling gaan jeuken. Gebruik eventueel onze anti-irritation bodymilk. Nogmaals, nooit krabben!

 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren en/of geknipt. U mag de gehele behandelperiode niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken.

 

Tijdens het boeken van deze behandeling bent u akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.
Hierbij heeft u ook getekend dat u bovenstaande formulieren hebt ontvangen, begrepen en akkoord gaat met de behandeling en eventuele risico’s en complicatie’s. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of gaat u niet akkoord? Neem dan contact op met info@laserclinicbyils.nl

logo
bottom of page