top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Welkom bij onze helpdesk.
Bekijk enkele van de meest voorkomende vragen die wij van onze klanten ontvangen.

benen glad na laseren

WAT IS LASERONTHARING? De cyclus van haargroei bestaat uit verschillende fases. De groeifase, ook wel de anagene fase, de rustfase, ook wel de katagene fase, en de telefone fase. Aan het eind van de telefone fase valt het haar uit. Onderin de haarwortel, in de haarpapil, vormen zich nieuwe cellen. Deze verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid. De fase waarin wij willen laseren is de anagene fase. In de anagene fase bevind zich 66-96% van de haren gemiddeld 30 tot 45 dagen. Omdat niet alle haren zich tegelijk in deze fase bevindt zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig om haarvrij te zijn met tussenpozen van 4-8 weken. In tegenstelling tot IPL ontharing, is doormiddel van de Diode Laser het mogelijk om het haarzakje permanent te vernietigen. Dit doormiddel van diverse golflengtes, pulsduur en intensiteit. Doormiddel van diverse golflengtes is het ook mogelijk met de Diode laser op alle huidtypes te behandelen. Na slechts vier sessies zal 80% van de haren verdwenen zijn. Bij tieners, 20 of 30-ers spelen hormonen soms een rol waardoor meer sessies nodig zijn. Samen met u kijken wij naar een geschikte behandeling.

IS LASERONTHARING GESCHIKT VOOR U? Doormiddel van de nieuwste technologie lukt het vrijwel altijd om het gewenste resultaat te bereiken. Ook met lichte haartjes of een donkere huid. De laserbehandelingen worden zowel voor mannen als vrouwen aangeboden. Vaak hebben mensen een vervelende pijnlijke ervaring met laseren. Laseren hoort niet enorm pijnlijk te zijn. Het is vergelijkbaar met epileren, misschien nog minder pijnlijk. Tevens voelt u de warmte. De behandelingen bestaan uit meerdere sessies waarbij u om de vier tot zes weken terugkomt tot het gewenste resultaat bereikt is. De meest gebruikelijke gebieden om te laseren kunt u vinden onder het kopje behandelingen. Kunt u uw gebied hier niet onder vinden? Stuur dan even een mail naar info@laserclinicbyils.nl Er zijn enkele contra-indicaties voor laserontharing te noemen: gebruik van roaccutane, cortison, antibiotica, diverse huidinfecties en ziekten, herpes, huidletsel, tatoeages, zwangerschap, indien u nog borstvoeding geeft en bijvoorbeeld implantaten of pacemakers. Twijfelt u? Vraag dan altijd toestemming aan de specialist waar u onder behandeling bent.

WELKE RISICO'S OF COMPLICATIES KENT LASERONTHARING? Vooraf aan de behandeling tekent u een behandelovereenkomst. Hierin tekent u een akkoord dat u zich bewust bent wat de behandeling inhoud, wat de contra-indicaties zijn, en wat de eventuele risico's zijn. Hierbij gaat u ook akkoord met het naleven van voor en nazorgregels zoals verderop op deze pagina benoemd. Ondanks juiste training van de behandelaar in het gebruik van ontharingssyteem zitten er desondanks risico's aan de behandeling verbonden. Mogelijke complicaties zijn: - resultaten kunnen door allerlei oorzaken variëren of verminderen - irritatie, na behandeling kan enige roodheid ontstaan, dit kan 2 dagen tot 1 week aanhouden - een geringe kans op blaren of pigmentverlies, vooral bij een donkere huid - brandwondjes: voor de behandeling mag het gebied minimaal twee weken niet blootgesteld worden aan de zon. Blootstelling aan de zon, zonnebank of een selftanner wordt sterk afgeraden tijdens de volledige periode dat u bij ons in behandeling bent. Indien u dit wel doet is dit volledig op eigen risico. Ondanks geen blootstelling aan de zon raden wij u wel een hoge sunblock aan te smeren op het te behandelen gebied. Op deze cosmetische behandeling kunnen geen garanties worden gegeven.

HOE BEREID U ZICH VOOR OP DE BEHANDELING? Naast de contra-indicaties zijn er ook specifieke voor en nazorg regels die u dient na te leven voor het beste resultaat en het minste risico op complicatie's. Hierover wordt u ook geïnformeerd bij het boeken van een afspraak. Vooraf aan de behandeling: - gebruik geen deodorant bij laserbehandeling voor oksels - gebruik geen bodycremes, lotions of olies - bij behandeling in het gelaat komt u met een schoon gezicht zonder cremes - stop met epileren, harsen of elke andere methode die het haartje volledig verwijderd - minimaal 2 weken vooraf aan behandeling niet overmatig blootgesteld aan zonlicht, behandeling kan dus niet op recent zongebruinde huid - zorg dat u 24 uur vooraf aan de behandeling geschoren heeft - doe niet te strakke of schurende kleding aan naar de behandeling

WAAR MOET U OP LETTEN NA DE BEHANDELING? Na de behandeling wordt de huid behandeld met speciale verkoelende bodymilk. Deze kunt u eventueel ook in de salon aanschaffen voor thuis. De huid voelt na de behandeling wat warm en er kunnen wat vochtbultjes ontstaan zijn, dit is een normale reactie van de huid en dit zal binnen enkele dagen tot twee weken volledig weggetrokken zijn. Heeft u last van jeuk? Probeer dan onze kalmerend en hydraterende bodymilk van SBT of de Alhydran creme. Hiermee voorkomt u dat er korstvorming en pimentatie kan ontstaan door krabben. Gebruik geen scrub om littekens te voorkomen. Smeer na het douchen in met de SBT bodymilk. Vermijd contact met de zon, hierdoor kan blaarvorming ontstaan of zelfs brandwonden. Zonnen wordt gedurende het gehele behandeltraject sterk afgeraden. Smeer behandelde gebieden wel altijd in met SPF. Onze SPF van alhydran is ook verkrijgbaar in de salon.

HOE KUNT U BETALEN? U kunt betalen per behandeling of doormiddel van een pakket. Als u een pakket koopt bent u voordeliger uit. Daarbij heeft u keuze uit direct online betalen of in de salon. Wilt u meerdere gebieden ontharen maar staat u pakket er niet tussen? Of heeft u vragen over andere mogelijkheden tot betalen? Neem dan contact op via info@laserclinicbyils.nl voor de mogelijkheden.

Kunt u uw vraag niet vinden?
Neem dan contact op met info@laserclinicbyils.nl

Schoonheidsproducten
bottom of page